Tour de France Grand Depart 2022

Utforsk Tour de France-ruten i København

Foto: Daniel Rasmussen

Se ruten til Tour de France Grand Départ og bli inspirert til å hoppe på sykkelsetet selv. Ruten fører verdens beste ryttere (og deg) til noen fantastiske severdigheter her i verdens beste sykkelby.

Den vakre ruten starter på hjørnet av H.C. Andersens Boulevard og Nørre Farimagsgade og vil passere disse København-høydepunktene 1. juli 2022. Mer info på letourcph.dk.

Liste
Kart

Dronning Louises Bro

Dette er verdens travleste sykkelgate! Broen forbinder sentrum med det yrende Nørrebro-området, men er også et populært tilholdssted, spesielt på solfylte dager.

Les mer

Maersk Tårnet

Et imponerende arkitektonisk verk med sin sikk-sakk-parksti på bakkenivå og den ikoniske formen som reiser seg over nabolaget. Tårnet har en enestående utsikt over København og er åpen for publikum.

Les mer

Gefionspringvannet ved Kastellet

Siden 1626 har Kastellet huset militære brakker og kontorer, men i dag er området en populær grønn lunge som alle kan bruke til spaserturer og joggeturer på festningsvollene og den vakre Gefionspringvannet.

Les mer

Amalienborg slott

Amalienborg slott er et must for alle med sans for kongehistorie og livet til Danmarks kongefamilie, som fortsatt har bopel inne i palasset.

Les mer

Marmorkirken

Den imponerende marmorkirken med den karakteristiske kobbergrønne kuppelen er uten tvil en av byens mest imponerende kirker – og definitivt hjemmet til en av de beste utsiktene over byen.

Les mer

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv er et sentralt og historisk torg og hjemmet til fremtredende institusjoner, deriblant Det Kongelige Teater, Hotel D'Angleterre og Kunsthal Charlottenborg.

Les mer

Den gamle børsen (Børsen)

Den gamle børsen har beliggenhet ved den pittoreske Holmens Kanal i det historiske sentrum. Bygningen dateres tilbake til 1625 og er en av Københavns eldste.

Les mer

Det Kongelige Bibliotek – Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant i København sto ferdig i 1999 og er en utvidelse av Det Kongelige Bibliotek. Bygningens skinnende, sorte fasade har blitt et arkitektonisk ikon, og interiøret er ikke noe annet enn imponerende.

Les mer
Tour de France Grand Départ in Copenhagen 2021
Bilde: -

Tivoli

Den historiske fornøyelsesparken i sentrum dateres helt tilbake til 1843 og har siden den gang trollbundet både københavnere og besøkende. Deriblant H.C. Andersen og Walt Disney.

Les mer

Rådhusplassen

Hovedtorget er stedet københavnere samles for offentlige feiringer, demonstrasjoner, konserter … og for å se sykkelryttere krysse målstreken.

Les mer

Se ruten til Tour de France i København, 2022

More bicycle-related inspiration

Cykelslangen
Bike city Copenhagen
Riding Superkilen
Bike routes in Copenhagen
The Black Market in Superkilen Park in Copenhagen
What to see and do on your bike trip in Copenhagen
Cykler regnbue | Thomas Høyrup Christensen
Copenhagen bike rentals
Biking Dronning Louises Bro | Martin Heiberg
8 reasons you'll love biking in Copenhagen
Bryggebroen i København | Photo: Astrid Maria Rasmussen
Guidede ture og sightseeing