Etter at den første slurken er tatt, gir det mening. Den har et veldig livlig og vinaktig uttrykk med en relativt diskré påvirkning fra krydderne. Den er imidlertid også rik og avrundet, og smakene smelter sammen til en harmonisk fløyelsaktig enhet av juleglede. Jeg forhører meg om produksjonsprosessen, og jenta som passer butikken forteller meg at gløggekstraktet, som er laget av alkohol, ulike sukkerarter, krydder, sitrus og portvin, modnes på rom-, whisky- og vinfat i ett år før den serveres. Dette er selvfølgelig forklaringen på den fantastiske myke smaken.
Man kan føle at det er svært viktig for dem å servere og lagre gløgg ved relativt lave temperaturer ettersom de ønsker å bevare vinens integritet og følelse av friskhet. Men å drikke gløgg handler også om den varme og oppmuntrende følelsen man får ved å omfavne koppen, så jeg tenker at de burde ha forvarmet koppene for å bevare temperaturen enda bedre. Dette er imidlertid bare detaljer, og helhetsinntrykket er at dette er en god gløgg som alle vil sette pris på.
Plutselig gir telefonen min lyd fra seg. Det er Solfinn, og det viser seg at han har ventet på meg et helt annet sted. Telefonen hans hadde gått tom for strøm. De serverer også gløgg, skriver han, så jeg skynder meg dit før de stenger.