VisitCopenhagen
8Tallet i Ørestad

Københavnsk design, kultur og arkitektur

Hva er det første du tenker når du hører begrepet dansk design? Enkelhet og funksjonalisme? Da er du inne på noe. Men historien består av så mye mer enn bare det.

Noen av de viktigste danske designobjektene dateres tilbake til 40- og 50-tallet, som de berømte verkene til Arne Jacobsen og Hans J. Wegner. De ville aldri sett dagens lys uten bruk av kreativ tenkning og ny industriell teknologi. Denne innovative tilnærmingen gjelder fortsatt, ikke bare for interiørdesign, men også når det kommer til arkitektur, mote, byplanlegging og mye annet. La oss ta en nærmere titt.

Designet for livet

Enkelhet, funksjonalisme og liv. Gå på ski hver dag i en by der snø ikke er så vanlig. Hopp i havet året rundt mens du er beskyttet mot vinden. Fokuset til moderne arkitektur i København er viet folk, levemåte og menneskelig samspill.

På CopenHill, som er tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group, kan du klatre på verdens højeste klatrevæg, vandre og stå på ski ned ad taget på det enorme forbrændingsanlæg på Amager..

På CopenHill, som er tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group, kan du klatre på verdens højeste klatrevæg, vandre og stå på ski ned ad taget på det enorme forbrændingsanlæg på Amager..

Sett deg selv inn i et designikon

Det finnes mange måter å nyte dansk design i København på. Sjekk inn på boutiquehotellet The Audo i løpet av oppholdet ditt og bo i en av de 10 unike suitene, beriket med designobjekter fra det danske merket Menu og andre partnermerker. Eller sjekk ut interiørbutikken Paustian med tilholdssted i en gammel bank.

Hotel Alexandra's Arne Jacobsen room in Copenhagen. A truely amazing hotel for any design lover.

Unn deg noe hyggelig

Det er alltid hyggelig å ta med seg hjem noe fra reiser, men ikke for at det skal havne bakerst i skapet. La oss kjøpe noe av kvalitet, noe som du kan bruke og verdsette i årevis.

Paustian

Enten det er kunst- og designgjenstander, klær eller interiørdesigngjenstander, så finner du det i København.

Mer spennende lesning om København

Københavns innovative matscene
You can taste some of Denmark's best smørrebrød at Aamanns 1921 in Copenhagen.
Alt om en grønn livsstil i København
Harbour bath in Copenhagen
Airline