Sommerfølelse i kanalene.

Alt om en grønn livsstil i København

Foto: Daniel Rasmussen

København er en by som klarer å kombinere et grønt tankemønster med oppfinnsomhet og moro. Dersom du for eksempel renser opp havnebassenget for å gjøre vannet superrent, hvorfor ikke samtidig også bygge et flytende svømmebasseng der lokalbefolkningen og besøkende kan kose seg hele året?

En grønn innstilling gir så mange kule muligheter

Du er sikkert allerede klar over at sykling i København er en viktig greie. Vi er faktisk verdens sykkelhovedstad. Ikke for å skryte, men måten byen har blitt tilrettelagt for sykling på, hvordan havnen er blitt omgjort til svømming og bading, det at parker, hager og små grønne oaser ligger strødd ut over hele byen, sier mye om hvordan livet spiller seg ut her.

Hopp i det rene vannet i Københavns havn. Det er en av de eneste hovedstedene i verden, hvor havnen er ren nok for en svømmetur. Bilde:Astrid Maria Rasmussen

Leve et fornemt liv? Hvorfor ikke?

Det er så mange morsomme ting å gjøre rundt havnen og alle kanalene i København. Svømming, seiling og nyting av et glass vin med føttene dinglende fra kaien. 

Gjør som lokalbefolkningen, kom deg rundt på sykkel

Rundt 50 % av alle københavnerne pendler til jobb eller studiested på sykkel. Byen er tilrettelagt for det. Vi har sykkelfelt overalt, og det er blitt bygget flere broer i havneområdet for å koble byen sammen og oppmuntre folk til å tråkke på pedalene gjennom hele byen. 

Sykkelslangen krysser havnen og er en av mange sykkelbroer som gjør det enkelt, trygt og vakkert å komme seg rundt om i København på to hjul.Bilde:Astrid Maria Rasmussen

Sykling i byen er ikke bare en fin måte å komme seg fra A til B på, det er også morsomt, spennende og miljøvennlig.

CopenHill

Frister det å gå på ski i København, en by hvor snøen sjelden blir liggende på bakken? En futuristisk, enestående skibakke og rekreative arealer på toppen av et forbrenningsanlegg er spektakulært og nyskapende i ordets rette forstand. Vi snakker CopenHill. Et perfekt eksempel på oppfinnsomhet og fornøyelse.

Copenhill
Bilde: Astrid Maria Rasmussen

Den kunstige skibakken og turområdet er bygget på toppen av det nye forbrenningsanlegget og ble åpnet høsten 2019. Dette høres ut som noe tatt rett ut av en sci-fi-film, men har vært en realitet siden kraftverket åpnet i 2017.

Ta et glass vin på gressplenen

Som en moderne by erkjenner og verner København om viktigheten av naturen i og rundt byen. Uansett hvor du befinner deg, vil du aldri være mer enn en kort sykkeltur unna en form for grønn oase. Så ta deg en pause, sett deg på gresset og ta deg en sandwich og noe godt å drikke for å slukke tørsten.

Frederiksberg Garden

Bilde:Maria Sattrup

København kan by på mange typer urbane grøntområder: Fra det eksotiske og helt ukultiverte, til det av historisk betydning.