8 kongelige slott og palasser som vil vekke din indre monark

Foto: Daniel Rasmussen

København er en kongelig by, og hjem til et av verdens eldste monarkier. I og rundt byen finner du slott, palasser, kongelige statuer og monumenter. Her er 8 du bør se.

Hver dag kl. 12.00 på formiddagen kan du være vitne til vaktskiftet til Den Kongelige Livgarde. Garden forlater brakkene på Rosenborg slott omtrent kl. 11.30 og marsjerer gjennom byen til Amalienborg, residensen til den danske monarken dronning Margrethe II. Men det er mange andre måter å oppleve det kongelige i og rundt København. Sjekk ut denne guiden til slott og palasser du bør besøke.

Liste
Kart

Kronborg slott - UNESCO verdensarv

Kronborg er et av Nord-Europas fineste renessanseslott. Det er verdenskjent som Hamlets og Shakespeares slott og er utnevnt til UNESCO verdensarv. Les mer.

Les mer

Christiansborg slott

Opplev 800 år med kongelig historie på imponerende Christianborg, som en gang var hjemmet til konger og dronninger og nå huser det danske parlamentet, Højesteret og Statsministeriet. Les mer.

Les mer

Frederiksborg slott - Nationalhistorisk Museum

Besøk et unikt renessanseslott i Skandinavia. Slottet huser Nationalhistorisk Museum, som presenterer 500 år med dansk historie og spesielle utstillinger. Les mer.

Les mer

Amalienborg slott

Amalienborg er et must for alle med interesse for dansk kongelig historie og livet til de kongelige, som fremdeles bor i palasset i dag. På museet kan du snuse på kongehusets historie, og fra den vakre slottsplassen kan du se Livgardens vaktskifte hver dag kl. 12.00. Les mer.

Les mer
Bilde: Wonderful Copenhagen

Frederiksberg slott

Frederiksberg slott ligger på toppen av bakken med utsikt over den vakre Frederiksberg-hagene i Frederiksberg Københavns distrikt, og det arrangeres offentlige turer den siste lørdagen i hver måned kl. 11.00 og 13.00, bortsett fra i juli og desember. Ta en titt på Frederiksberg slott sin hjemmeside for gruppetimer. Les mer.

Les mer
Bilde: Daniel Rasmussen

Eremitageslottet

Kongelig historie og vakker utsikt midt i Dyrehaven, som ligger en kort tur med tog langs vannet nord for København sentrum. En vakker tur ut av byen, som kan gjøres på noen få timer. Les mer.

Les mer
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Rosenborg slott

Rosenborg slott ligger i den store, sentrale Kongens Have og huser noen av Danmarks største kulturskatter. Kom inn i slottet, som ble bygget mellom 1606–1634 og se blant annet de danske kronjuvelene og kongekronene. Les mer.

Les mer

Ruinene under Christiansborg

Dagens enorme palass er bygget på ruinene fra eldre slott som forteller dramatiske historier fra etableringen av København til katastrofale branner og store konger. Les mer.

Les mer