Miniguide: Københavns kuleste nabolag

Foto: Astrid Maria Rasmussen

København er delt inn i et utvalg av veldig forskjellige, men like elskverdige nabolag, med hver sin unike vibber og utseende. København har et nabolag for enhver smak, fra rå og industrielle Refshaleøen til stilige og tidløse Frederiksberg. 

Utforsk Københavns lokalområder her eller utenfor byen på en dagstur utenfor allfarvei. Se den komplette guiden her (engelsk)

Vesterbro

Før i tiden var Vesterbros berømt for sin status som Københavns red light district. I dag er det populære nabolaget like kult og autentisk, mens det blander familieliv med hipt natteliv, motebutikker, sexbutikker og klassisk mørk atmosfære. Steelhouse Copenhagen er et luksuriøst vandrerhjem med en flott beliggenhet på grensen til Vesterbro og Københavns bysentrum. Det tidligere hjemmet til det danske metallarbeiderforbundet har opprettholdt den rustikke bygningens industrielle atmosfære og tilbyr gjestene alle bekvemmeligheter som trengs på en storbyferie.

Bilde:Martin Heiberg

Meatpacking District Meatpacking District er en kreativ klynge og kulturell smeltedigel, hvor du kan ta et dypdykk i fantastiske restauranter, danse på klubb til morgengry, og ta innover deg kunst på galleriene på dagtid. De rå omgivelsene vitner om kjøttindustrien som en gang hadde sin plass mellom de hvite veggene. Hos Scandic Kødbyen finner du det perfekte stedet å avslutte dagen på. Et flunkende nytt hotell midt i hjertet av denne unike delen av København.

Meatpacking District

Meatpacking District er en kreativ klynge og kulturell smeltedigel, hvor du kan ta et dypdykk i fantastiske restauranter, danse på klubb til morgengry, og ta innover deg kunst på galleriene på dagtid. De rå omgivelsene vitner om kjøttindustrien som en gang hadde sin plass mellom de hvite veggene. Hos Scandic Kødbyen finner du det perfekte stedet å avslutte dagen på. Et flunkende nytt hotell midt i hjertet av denne unike delen av København.

Bilde:Martin Heiberg

Amager Hav og natur møter byen!

Den store øyen Amager er like mye sin egen skapning og likevel en så integrert del av København. Områdene ved Amager Øst ved stranden og den arkitektonisk blomstrende Ørestad understreker kontrastene til dette unike nabolaget i København. Fra restauranten i toppetasjes, Sukaiba, på Hotel Bella Sky, kan du nyte restaurant- og baropplevelser inspirert av Japan og byens mest imponerende panoramautsikt 76 meter over bakken. T-banestoppet rett utenfor døren gjør dette til et flott opphold for deg i København.

 

Bilde:Astrid Maria Rasmussen

Frederiksberg Sofistikert, grønt og deilig 

Frederiksberg er sin helt egen kommune, med tredekte gater, grønne hager og gater fylt med fortauskaféer og gourmet-skatter. Du kan lett tilbringe hele dager her, shoppe i de populære handlegatene, spise hele dagen på de mange restaurantene og besøke områdets attraksjoner, inkl. ZOO og Cisternerne.

Bilde:Copenhagen Media Center

Refshaleøen

De siste årene har det tidligere industridistriktet blitt et av Københavns hippeste områder og et knutepunkt for kreativitet, alternativ byutvikling, festivaler, et gigantisk kunstsenter og god mat av ulike slag. Den er lett tilgjengelig med sykkel, buss eller til og med havnebuss fra resten av byen, og er det perfekte stedet å tilbringe dagen hvis du vil gå litt utenfor allfarvei.

Bilde:PR

Christianshavn Du er kanskje kjent med de gamle fargede husene og superidylliske kanalene i København. Mye av det ligger i en av de mest karakteristiske delene av København. I Christianshavn kan du se frem til hygge året rundt og en jordnær atmosfære. Denne maritime og virkelig vakre delen av København er teknisk sett en del av bysentrum, men har definitivt en egen nabolagsfølelse.

Bilde:Astrid Maria Rasmussen

Nørrebro

Det er ganske bokstavelig liv og røre døgnet rundt i Nørrebro. Trange gater dekket med mat fra alle verdens hjørner, blomstrende kreative plasser og en stadig tilstedeværende avslappet stemning. Nørrebro er det mest befolkede nabolaget i København og det desidert mest mangfoldige og flerkulturelle. I gatene finner du alt fra eksotisk arabisk mat til meksikansk til klassisk fransk mat. I løpet av helgen ville det være vanskelig å finne et bedre nabolag enn Nørrebro for å ta et par drinker, ettersom det kan by på en haug med fantastiske cocktailbarer og noen flotte øl- og vinbarer.

Bilde:Sebastian Himmelstrup