Kulturopplevelser på Københavns internasjonale museer

Foto: Louisiana | PR

København og omegn er hjemsted for en rekke moderne kunstmuseer av internasjonal klasse, som definitivt er en av de kulturelle opplevelsene du bør flette inn i programmet på ditt opphold i byen, som også er fylt med gallerier og vidt forskjellige spillesteder. Her er et godt utvalg.

Liste
Kart

ARKEN Museum of Modern Art

Det moderne kunstmuseet er et av Nordens ledende museer og ligger en halvtimes kjøretur fra København sentralstasjon med bil eller S-toget. ARKEN stiller ofte ut de største verdensnavnene, senest Picasso, og garanterer alltid en god utflukt med både kunst og natur i vakker harmoni.

Les mer

Copenhagen Contemporary: Stor kunst i industrielle omgivelser

Plasseringen i de store, gamle fabrikkhallene på Refshaleøen er, foruten den på alle måter store kunsten, en god grunn til å avlegge Copenhagen Contemporary et besøk. Københavns internasjonale kunstsenter viser installasjonskunst av samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter. Se mer her.

Les mer

Louisiana – et must for alle kunstelskere

Det vakre kunstmuseet har ligget med utsikt over Øresund siden 1958, og er fortsatt verdt et besøk i dag. Ikke bare på grunn av de fantastiske omgivelsene, men selvfølgelig også på grunn av de skiftende utstillingene med moderne kunst på høyt nivå, skulpturparken, kaféen, butikken og selvfølgelig Børnehuset som gir besøket ekstra verdi for familier. Les mer

Les mer

Storslått opera, teater og ballett i Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater består av tre store, toneangivende institusjoner i hjertet av København: Gamle Scene, Skuespilhuset og Operaen. Og alle tre garanterer storslåtte opplevelser. Se repertoaret her.

SMK – det danske nasjonalgalleriet

Statens museum for kunst ligger i hjertet av København og rommer mer enn 700 år med kunst og kunsthistorie som utfolder seg gjennom utstillinger, omvisninger i voksen- og barnehøyde, kreative verksteder, filmer, konserter, kunstsamtaler, forestillinger og mye mer. Les mer.

Les mer