Toppattraksjoner i København

Foto: Copenhagen Zoo

Noen severdigheter og attraksjoner er nesten synonyme med København. Vi har samlet dem her. De fleste ligger innen gangavstand fra sentrum, og du står fritt til å velge mellom Københavns klassikere. Med et Copenhagen Card kan du få tilgang til mer enn 80 attraksjoner.

Liste
Kart
Bilde: Copenhagen Zoo

København ZOO

I København ZOO kan du møte mer enn 4000 fascinerende dyr og reise mellom flere kontinenter på samme dag. Bli kjent med de ikoniske pandaene mens du kjører i toppmoderne Panda House. Les mer.

Les mer

Tivoli Gardens

Tivoli Gardens fornøyelsespark i København må oppleves av alle besøkende i byen, unge som gamle. Den sentrale lokasjonen til den over 175 år gamle parken tilfører en ekstra dimensjon til dette unike stedet.

Les mer

Se København fra vannet

København er en vakker by, ingen tvil om det. Men fra vannet er det enda flottere! Så hvorfor ikke hoppe på en kanaltur og se den gamle byen fra et annet perspektiv? Kanalene slynger seg gjennom byen med gamle skjeve hus, irrede spir og vill moderne arkitektur. Book billettene dine her!

Les mer

Dykk ned i livet under havet på Den Blå Planet

Danmarks nasjonale akvarium er intet mindre enn imponerende. Dykk ned i oseaner, tropiske innsjøer og elver og Nordens hage, hvor det vrimler av haier, nemofisk og havotere som boltrer seg blant ekte levende korallrev og havfruer. Kjøp billettene dine her!

Les mer

Parkmuseerne: Seks museer, én billett

Statens Museum for Kunst, Palmehuset i Botanisk Have og Rosenborg slott er bare halvparten av stedene du kan besøke med en billett til Parkmuseerne. Moderne og klassisk kunst, mye interaktivitet for barna og kulturarv i lange baner, bare ved å kjøpe én billett. Kjøp den her!

Les mer

Kongefamilien på nært hold på Amalienborg slott

Amalienborg er et must for alle med interesse for kongelig historie og livet til Danmarks kongefamilie som fremdeles er bosatt i slottet. Opplev kongelig historie på museet og kjenn nærværet til et av verdens eldste monarkier fra den vakre slottsplassen, hvor du kan se vaktskiftet. Vis mer.

Les mer

Bakken: Verdens eldste fornøyelsespark

Verdens eldste fornøyelsespark ligger i Dyrehaven. Bakken er en unik fornøyelsespark som tilbyr et historisk og nostalgisk sted kombinert med moderne og morsomme attraksjoner, berg- og dalbaner og karuseller. Vis mer.

Les mer
Bilde: Wonderful Copenhagen

Nationalmuseet

Reis tilbake i tid i Danmarks historie med utstillinger fra steinalderen, vikingtiden, middelalderen, renessansen og moderne dansk historie i Prinsens palé fra 1700-tallet. Les mer.

Les mer

Rundetaarn

Rundetaarn ble ferdigstilt i det 16. århundre og er det eldste fungerende observatoriet i Europa og et ikon i Københavns bybilde. Les mer.

Les mer

Experimentarium: Et vitenskapssenter i verdensklasse for hele familien

Her kan man leke med vann året rundt! Man kan også se vitenskapsfolk sprette ting i luften og utfordre fysikkens grenser. Experimentarium er et naturvitenskapelig kunnskapssenter fylt med morsomme, lærerike opplevelser for hele familien. Se mer.

Les mer
Bilde: Daniel Rasmussen

Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptotek i hjertet av København viser gammel og moderne kunst i virkelig unike omgivelser. Glyptoteket ble grunnlagt i 1888 av brygger Carl Jacobsen; kunstsamler og sønn av Carlsberg-grunnlegger, J. C. Jacobsen. Les mer.

Les mer
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Rosenborg slott

400 år gamle praktfulle Rosenborg slott befinner seg i Kongens Have i hjertet av København, hvor kongelige kunstskatter, kronjuvelene og Royal Regalia.

Les mer
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Kronborg slott: Hamlets hjem

UNESCOs liste over verdensarv oppførte slottet som hjemmet til Shakespeares Hamlet, og byr på en vakker tur opp langs kysten nord for København. Les mer.

Les mer
Bilde: Rasmus Flindt Pedersen

Den lille havfrue

Uten tvil en av Københavns mest ikoniske turistattraksjoner: Skulpturen av Den lille havfrue var inspirert av Hans Christian Andersens berømte eventyr. Se mer!

Les mer
Bilde: Daniel Rasmussen

Botanisk Have

Botanisk Have ligger i København sentrum. Den vakre, frodige hagen dekker et område på 10 hektar og er spesielt kjent for sitt omfattende kompleks av historiske glasshus fra 1874. Les mer.

Les mer
Bilde: Wonderful Copenhagen

Zoologisk Museum

Ta en reise gjennom tiden og opplev Danmarks dyreliv fra fortid til nåtid på Zoologisk Museum i København. Ta en spasertur blant mammuter, ullhårede neshorn, steppebison og kjempehjort. Utmerket for barn. Les mer.

Les mer
Bilde: Mellanie Gandø

Planetarium

Ta med familien til Planetarium og la deg imponere av den store stjernehimmelen som omgir deg i Rumteatret, hvor du kan se IMAX og 3D-video, og deretter lære mer om astronomi og romfart i den permanente utstillingen.

Les mer