Hvorfor København er en gastronomisk tungvektsmester

Foto: Alison Vagnini

Enten du er glad i klassiske smørrebrød, moderne bistroer eller Michelin-restauranter, vil du finne alt dette i København. Restaurantscenen er blant verdens mest unike og nyskapende, og den passer for alle budsjetter, smaker og situasjoner.

På menyen i København finner du deilig mat fra hele verden og et sterkt fokus på å lage utsøkte måltider fra lokale råvarer i sesong. En tilnærming som ble startet av noma og Et nytt nordisk kjøkken og en måte å lage mat på som fortsatt plasserer Københavns restauranter på topplisten.

Bilde:Fleisch | PR

Smak på hele verden eller velg lokalt

En skikkelig dansk matopplevelse kan du få til lunsj i København med det berømte smørrebrødet (åpen sandwich). Men til middag bør du også unne deg noen andre danske klassiske retter. De er kanskje mindre berømt på den internasjonale scenen, men er likevel elsket av lokalbefolkningen – med god grunn.

Bilde:Ditte Isager

 

Foruten smørrebrød og Et nytt nordisk kjøkken, er København bortskjemt med et omfattende utvalg av restauranter fra hele verden. Mange kokker har kommet hit for å jobbe på noen av byens mest prestisjefylte restauranter og har senere åpnet sine egne restauranter som bringer lokale smaker og aromaer til København.